Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Στα πλαίσια του μαθήματος Βιωματικές Δράσεις – Σχολική και Κοινωνική Ζωή, οι μαθητές της Α' τάξης ασχολήθηκαν με την αυτόνομη αναζήτηση, αξιολόγηση, οργάνωση και παρουσίαση δεδομένων και πληροφοριών. Επίσης, με την αυτογνωσία, τη διαχείριση και αποδοχή των συναισθημάτων τους, καθώς  με  την κοινωνικοποίησή τους και την φροντίδα του εαυτού τους. 

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις παραπάνω δραστηριότητες οδήγησαν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου, σε σχέση με την αρχή του σχολικού έτους, κλίματος συνεργασίας και αποδοχής μεταξύ των μαθητών που κατέληξε στη συνεργασία και των 4 τμημάτων της Α Γυμνασίου στο τέλος της σχολικής χρονιάς με την παρουσίαση του πρότζεκτ με θέμα Bulling στα σχολεία σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου. 





















Η εργασία αυτή περιελάμβανε μια μικρή ταινία το σενάριο της οποίας έγραψαν σκηνοθέτησαν και πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι με θέμα την ενδοσχολική βία και ότι άπτεται αυτής, μια «εκπομπή» δημοσιογραφική με το τι είναι bulling, τα είδη, πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα αλλά και τους θύτες, συνέντευξη με την ψυχολόγο Χ. Κανελλοπούλου, μαρτυρίες μαθητών  και έκλεισαν με ένα τραγούδι που έγραψαν και μελοποίησαν τα ίδια